Το γιορτινό τραπέζι μιας μάγισσας (Μέρος 6)

Συνταγολόγιον Σαρκός, Αίματος και Οστών

Πώς να μαγειρέψετε με γούστο και φαντασία (για) τους καλεσμένους σας
 

της Τόμασιν Τιμπς
Διαπιστευμένης Ανωτέρας Μάγισσας του Μάλιγκ, της Λοχ Μόραρ και περιχώρων
 

  
Τεύχος 7, Οκτώβριος 1803 
 
 
Σόουιν: Το τέλος της Συγκομιδής και η Νύχτα των Νεκρών
 
 
    Πολλές οικοδέσποινες και οικοδεσπότες αρέσκονται στο να ξεδιπλώνουν όλη την μαγειρική τους τέχνη και φαντασία στα πιάτα μέχρι και το κυρίως και ύστερα να αφήνονται σε κάτι απλό και τετριμμένο όσον αφορά στο επιδόρπιο, πεπεισμένοι πως έκαναν το απολύτως καλύτερο δυνατόν και δικαιούνται λίγη ξεκούραση επιτέλους. Δεν αντιλέγω. Όλοι τη δικαιούμαστε αγαπητές και αγαπητοί - απλά όχι προτού φύγει και ο τελευταίος καλεσμένος από το σπίτι μας.
    Σαφώς δε θα κακολογήσω κανέναν που θα μου προσφέρει ένα απλό μελωμένο συκώτι ή φρούτα σε μαρμελάδα αίματος. Μα εγώ προσωπικά, δε μπορώ να διανοηθώ να προσφέρω κάτι συνηθισμένο, ρίχοντας κατακόρυφα την ένταση του δείπνου μου και ειδικά σε μια τέτοια γιορτινή μέρα. Αντιθέτως, στο επιδόρπιο επιθυμώ να προσφέρω ένα τελευταίο "πυροτέχνημα" στις αισθήσεις των συνδαιτημόνων μου, να τους ξεσηκώνω από τα καθίσματά τους μετά από τόσο φαϊ να χωνέψουν και λίγο, μη και μου λιποθυμίσει κανείς και δεν έχω καμία όρεξη να φιλοξενώ κανέναν μετά πό τόση προετοιμασία και κούραση.
 
 
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
 
 

 
Μούμιες γεμιστές και χορευτικές
 
Εδώ θα χρειαστεί να απομακρύνετε το τραπέζι και τις καρέκλες και να "δουλέψετε" για τη λιχουδιά σας. Υπέροχη ευκαιρία να νιώσουν ευχάριστα ακόμα και οι πιο απομονωμένοι ή στριμμένοι καλεσμένοι.
 
Υλικά:
-1 κούφια, στοιχειωμένη μούμια
-Διάφορα γλυκά, φρούτα, κομμάτια μελωμένης σάρκας ή ζαχαρωμένα οστά (γενικά ό,τι γλυκό θέλετε ή προσφέρει η περιοχή σας)
-μεγάλα, φρεσκοακονισμένα μαχαίρια για όλους τους καλεσμένους και εσάς
-1 ξόρκι μακρόχρονης υπακοής
 
Εκτέλεση:
    Πριν απ'όλα κάνετε το ξόρκι υπακοής - πρέπει να είναι ισχυρό. Ύστερα κόβετε ένα μικρό κομμάτι από τους επιδέσμους της μούμιας και ρίχνετε μέσα της όλα τα γλυκά που έχετε μαζέψει. Πρέπει να την παραφουσκώσετε, αλλά να λάβετε υπόψιν σας την παλαιότητα των επιδέσμων της. Ράβετε ξανά το κομμάτι. Την αφήνετε κρυμμένη κάπου μέχρι να έρθει η ώρα της και μετά την καλείτε και τη διατάζετε να χορέψει, ενθουσιωδώς, χοροπηδηχτά και με απρόβλεπτα βήματα καθώς οι καλεσμένοι σας, ακίνητοι στις θέσεις που θα τους ορίσετε, θα προσπαθούν να την τρυπήσουν ή να τη σκίσουν όταν τους πλησιάζει και να χυθούν έξω τα καλούδια που κουβαλάει. Απίθανο!;
 
*Χρήσιμες υποδείξεις
-Καλό θα ήταν να παραγγείλετε μια μούμια που κάποτε υπήρξε μεγαλόσωμος άνθρωπος, για να χωρέσουν περισσότερα γλυκά. Στις στοιχειωμένες αγορές υπάρχουν πάντα δυο-τρεις γενειοφόρες γυναίκες (με τα κυανά γένια) που γνωρίζουν τέτοιες ιδιαιτερότητες και πώς να σας βοηθήσουν να βρείτε ό,τι ψάχνετε, έναντι αμοιβής σαφώς.
-Εάν έχετε καλεσμένους με περισσότερα από ένα χέρια, φροντίστε να δέσουν τα περισσευούμενά τους για να μην έχουν άδικο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. 
 
 
 
 
 
Μελένιος ζωντανός νεκρός
 
Και πάλι θα χρειαστεί να αδειάσετε τον χώρο της τραπεζαρίας, αλλά θα κρατήσετε τις καρέκλες και θα τις τοποθετήσετε σε κύκλο.
 
Υλικά:
-1 ζωντανός νεκρός αρίστης ποιότητας
-1 μεγάλο κιούπι μέλι
-1 μεγάλη λεκάνη ζεστό, ανθρώπινο αίμα (σχεδόν βραστό)
 
Εκτέλεση: 
    Ο ζωντανός νεκρός προφανώς δεν υποκύπτει σε ξόρκια και θα χρειαστεί λίγος κόπος από εσάς για να μετακινείτε το άβουλο κουφάρι όπου πρέπει. Ρίχνετε το αίμα μέσα στο κιούπι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μέλι. Στη συνέχεια τον παίρνετε και τον βουτάτε στο κιούπι ολόκληρο. Πρέπει να καλυφθεί και να μείνει για ώρα στο μείγμα. Όταν έρθει η ώρα του επιδορπίου τον βγάζετε, λέτε στους καλεσμένους να πάρουν τη θέση τους στις καρέκλες και τον τοποθετείτε στο κέντρο του κύκλου. Κάνετε ερωτήσεις αλήθειας στους καλεσμένους σας. Αν δεν απαντήσουν ή υποψιαστείτε οι υπόλοιποι ότι δεν είναι ειλικρινείς, βγαίνουν από το παιχνίδι χωρίς ούτε μπουκιά αυτού του σπανιότατου επιδορπίου. Αν απαντήσουν ειλικρινά, με ένα μακρύ ξύλο σπρώχνετε τον ζωντανό-νεκρό προς το μέρος τους και μπορούν να διαλέξουν και να τραβήξουν οποιοδήποτε κομμάτι του πλάσματος θέλουν για να το απολαύσουν (καλά, φαντάζεστε τι έχει να γίνει με τα χείλη του ή το κομμάτι αφράτης σάρκας στο εσωτερικό της παλάμης του ε; Όποιος τα προλάβει, ο υπερτυχερός της βραδιάς). 
 
*Χρήσιμες υποδείξεις
-Αν ο ζωντανός νεκρός που θα βρείτε (ακόμα κι αν είναι αρίστης ποιότητας όπως πρέπει) είναι παλιός και έχει σαπίσει πολύ και του λείπουν μεγάλα κομμάτια σώματος, καλό θα είναι να πάρετε κι έναν δεύτερο. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εικόνα 1: Χαρακτικό (1815) του Βρετανού χαράκτη Edward Orme
Εικόνα 2: Σόουιν (Samhain), σχεδιασμένο στο χέρι από την Lita Akhmetova
Εικόνα 3: Αρχική σελίδα από το Grete Herball, έκδοση του 1526
Εικόνα 4: Χαρακτικό "Βρίσκοντας μούμιες στη Sakkara" του Pietro Della Valle, περ. 1626
Εικόνα 5: "Death and the Lansquenet" του Albrecht Dürer, 1510

Comments

Popular posts from this blog

Halloween 2023: Το Πηγάδι

Ο ήχος του απείρου

Halloween 2023: Υπόσχεση