Το γιορτινό τραπέζι μιας μάγισσας (Μέρος 1)

Συνταγολόγιον Σαρκός, Αίματος και Οστών
Πώς να μαγειρέψετε με γούστο και φαντασία (για) τους καλεσμένους σας
 

της Τόμασιν Τιμπς
Διαπιστευμένης Ανωτέρας Μάγισσας του Μάλιγκ, της Λοχ Μόραρ και περιχώρων
 

  
Τεύχος 7, Οκτώβριος 1803 
 
 
Σόουιν: Το τέλος της Συγκομιδής και η Νύχτα των Νεκρών
 
 
    Και καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο τέλος του χρόνου αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, λίγο πριν την αυγή του Χειμώνα, τα τζάκια στα σπίτια μας λαμπαδιάζουν ασταμάτητα πολλά δεκαήμερα τώρα, τα καζάνια μας μένουν μονίμως πυρωμένα πάνω από τις φλόγες και οι ξυλόσομπες μπουκώνουν και θέλουν καθάρισμα κάθε μέρα (απαίσια, εμετική δουλειά, χειρότερη και από το να κυνηγάς νεογέννητους καλλικάντζαρους στους βάλτους για να τελειοποιήσεις εκείνο το πολύπλοκο Μεικτό Ψητό με πουρέ από Εγκεφάλους στο Τεύχος 2: Ανοιξιάτικο Ηλιοστάσιο, τη θυμάστε αυτή τη συνταγή; Και βέβαια τη θυμάστε, κλαίγατε από συγκίνηση διαβάζοντάς τη, είμαι απολύτως σίγουρη).
    Τα κατώγια έχουν γεμίσει πιθάρια ξεχειλισμένα από αλάτι και παστά, το πάτωμα κυρτώνει απ΄το βάρος των σάκων με τα όσπρια και τις πατάτες, τα ράφια παλεύουν να συγκρατήσουν τα βάζα με τα τουρσί και τους αποξηραμένους καρπούς. Στην κουζίνα, τα τελευταία ματσάκια από βρώσιμα χόρτα και άνθη χορεύουν κοντά στο μισάνοιχτο παράθυρο κρεμασμένα από το ταβάνι, τα μείγματα των μπαχαρικών μοσχοβολάνε μέσα στο γουδί, τα φρέσκα μανιτάρια στεγνώνουν πάνω στον πάγκο τυλιγμένα σε καλό λινό (που, σας εκλιπαρώ, μην πετάξετε μετά - όταν σαπίσει θα κάνει θαύματα ως ενισχυτικό στο ξόρκι που παρασέρνει τις ερωτοχτυπημένες νεαρές στην πόρτα σας) και τα μπουκάλια με τα πρώτα φίλτρα του καλοκαιριού έχουν πια ωριμάσει και είναι έτοιμα προς πώληση.
    Η νύχτα της Γιορτής της Συγκομιδής πλησιάζει γοργά και, μετά τις υπαίθριες Φωτιές μέσα στις οποίες θα καούν τα οστά των θυσιών μας (παρά το σύνηθες, να προτιμάτε ως θυσία τις γηραιές γίδες - αυτή η ανοησία των τελευταίων αιώνων να διαλέγουμε τα νεαρά και άπειρα ζώα για τη σημαντικότερη θυσία του χρόνου και όχι την ώριμη, γεμάτη μνήμες και εμπειρίες σάρκα των γηραιότερων, δεν ξέρω από πού ξεκίνησε και πώς διαδόθηκε - είμαστε στην αυγή του 19ου αιώνα, αν είναι δυνατόν να χαραμίζουμε τις ευλογίες του νέου έτους από τις Ιερές Φωτιές μας με απολύτως λανθασμένες πρακτικές, θα τολμήσω να τις πω ηλίθιες - ηλίθιες, ορίστε το είπα!). Και επανέρχομαι. Μετά τις υπαίθριες Φωτιές λοιπόν, πολλοί από εσάς θα δεχτείτε καλεσμένους παντός είδους, γένους και ηλικίας για φαγητό και ποτό. Όπως σε κάθε γιορτινό σας τραπέζι, κάποιοι από αυτούς θα απολαύσουν τις δημιουργίες σας και κάποιοι θα είναι οι δημιουργίες σας.  
    Και τι δημιουργίες! Το φθινόπωρο αξιοποιούμε στο έπακρον όλα τα δώρα της καλοκαιρινής γης και τα πιάτα και ποτήρια μας βρίθουν ακόμα από χρώματα και μυρωδιές, ίσως τώρα περισσότερο και από όλες τις άλλες εποχές! Όπερ σημαίνει αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες, πάμε να ανεβάσουμε τον πήχη της γαστρονομικής υπεροχής (σας ακούω που χάσκετε σκανδαλισμένοι - πώς είναι δυνατόν να ανέβει κι άλλο ο πήχης μετά τα προηγούμενα θα σκεφτείτε, το Τεύχος 6: Φθινοπωρινή Ισημερία ήταν ένα θαύμα σε μορφή αποξηραμένων φρούτων, ποτισμένων σε πρωτότυπα μείγματα σαπισμένων σωματικών χυμών και ποιοτικού ανθρώπινου μεδουλιού, είναι σαφέστατα αδύνατον - και εδώ θα σας σταματήσω, μην πείτε κάτι που θα μετανιώσετε και θα σας παροτρύνω να διαβάσετε μετά μεγάλης ψυχραιμίας καθώς οι σιελογόνοι αδένες σας θα εισέλθουν συντόμως σε μακρά περίοδο παραληρήματος).
Πάμε να δούμε τι συνταγές κρύβει αυτή η υπέροχη περίοδος;
 
υ.γ. εάν σε αυτό το σημείο χρειάζεται να σας θυμίσω να έχετε ήδη μαζέψει και ξεπετσιάσει όλα τα πτώματα ζώων και ανθρώπων που στράγγιζαν στους ειδικά σκαμμένους και στρωμένους λάκους της πίσω αυλής σας, τότε αφήστε το για φέτος, μην κάνετε τον κόπο, δεν είστε αφοσιωμένοι στην επιτυχία αυτού του τραπεζιού και θα κάνετε και εμένα ρεζίλι αν χρησιμοποιήσετε τις συνταγές μου ως οδηγό για τις αηδίες που θα καταλήξετε να σερβίρετε. Εάν δε, χρειάζεστε υπενθύμιση για να έχετε ήδη συγκεντρώσει πτώματα ζώων και ανθρώπων μέρες πριν το τραπέζι σας (προφανώς τα αποξηραμένα δεν είναι η ιδανική πρώτη ύλη αλλά ποιος ξέρει αν θα βρείτε τα κατάλληλα και φρέσκα, καλοθρεμμένα και ευκολομαγείρευτα σώματα προς σφαγή ανάμεσα στους καλεσμένους που θα έρθουν πρώτοι πρώτοι - το εύχομαι πάντα στους γνωστούς μου με όλη μου την καρδιά, αλλά τα απρόοπτα πρέπει πάντα να αναμένονται) ε, τότε κλείστε αυτό το τεύχος αμέσως, επιστρέψτε πάραυτα στην περσινή μου εγκυκλοπαίδεια "Μαγειρική και Μαγεία: Πώς προετοιμάζω και συντηρώ, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, σάρκα, αίμα και οστά" και μη σηκώσετε κεφάλι μέχρι κάθε λέξη να σας στοιχειώνει μέρα-νύχτα! Κλείστε αμέσως αυτό το ταπεινό αριστούργημα, ακούτε!; Μολύνετε κάθε γράμμα, σημείο στίξης, σχέδιο και σύμβολο των σελίδων μου με την προχειρότητά σας και προσβάλλετε με τον χειρότερο τρόπο τους μέλλοντες συνδαιτημόνες σας (όσους θα φάνε αλλά και, ακόμα περισσότερο, όσους θα φαγωθούν)!
 
    Όσοι προνοητικοί και ικανοί είστε ακόμα εδώ, αναθαρρήστε. Ίσως να αναστάτωσα λίγο εσάς και να συγχύστηκα λίγο εγώ, παρ'όλ'αυτά - κοίτα να δεις! - να μια αυθόρμητη και εξαίρετη εισαγωγή στην πρώτη ομάδα συνταγών αυτού του Κεφαλαίου. Συνελόντι ειπείν, με κάποιο από τα παρακάτω, κι εγώ θα χαλαρώσω κι εσείς θα καταπλήξετε με την πρώτη γουλιά.

*Όπως ξεκαθαρίζω σε κάθε τεύχος, οι προτεινόμενες συνταγές αποτελούν ακριβώς αυτό - τις ποιοτικότερες προτάσεις μου. Παραλλαγές των παρακάτω (σαφώς όχι με την ίδια επίδραση) καθώς και εναλλακτικές, απλούστερες συνταγές για φιλόδοξους αλλά αρχάριους, θα βρείτε στο τρισέλιδο παράρτημα του παρόντος.
 
 
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΤΑ ΠΟΤΑ
 

Ο Χορός των Δηλητηριασμένων Μήλων
 
Εξαιρετικό για γενικό καλωσόρισμα και ειδικά όταν θέλετε ντε και σώνει να αναζητήσετε φρέσκο κρέας, ακόμα κι αν έχετε στην πίσω αυλή σας ημί-φρεσκο της μεγίστης ποιότητας. Πίνεται ζεστό σε μικρή κούπα, μπαμ και κάτω, στο κατώφλι της πόρτας. Άμεσα θανατηφόρα αποτελέσματα για όσους καλεσμένους δεν έχουν άνω του μετρίου φυσική ή τεχνητή αντοχή σε κοινά δηλητήρια.
 
Υλικά (για 12 μικρές κούπες):
 
-1 κανάτα μηλίτης
-1 κανάτα χυμός μούρων
-6 κ.γλ. ουίσκι με πικάντικη κανέλλα 
-8 κ.γλ. αίμα νύμφης
-1/4 κ.γλ. ανά κούπα, σκόνη από χρυσά δόντια
 
Εκτέλεση:
 
    Ανακατεύετε από το πρωί τον μηλίτη και τον χυμό μούρων σε μια μεγαλύτερη κανάτα ή μικρό καζάνι και τα αφήνετε να στριφογυρίζουν σταθερά μέχρι το βράδυ. Στο γρανιτένιο σας γουδί με το γρανιτένιο σας γουδοχέρι, θρυμματίζετε καλά τα χρυσά δόντια. Λίγο μετά τη δύση, βράζετε το ουίσκι μέχρι να κοχλάσει και το απομακρύνετε από τη φωτιά. Σουρώνετε το μείγμα μηλίτη και χυμού μούρων και ρίχνετε μέσα το ουίσκι. Προσθέτετε το αίμα και ανακατεύετε αργά και σταθερά μέχρι να νιώθετε τη θερμοκρασία του μείγματος ανεκτά ζεστή στο εσωτερικό του καρπού σας. Μοιράζετε στις κούπες και προσθέτετε τη σκόνη χρυσού σε κάθε ποτήρι μόνο όταν ο καλεσμένος ή η καλεσμένη σας έχει φτάσει. Ανακατεύετε δυνατά και γρήγορα και προσφέρετε αμέσως. 
    Το εντυπωσιακό θέαμα της χρυσόσκονης που χορεύει μέσα στο σκουρόχρωμο ποτό θα υπνωτίσει αμέσως ακόμα και τους έμπειρους μάγους και μάγισσες. Ακόμα κι αν γνωρίζουν ακριβώς τι τους προσφέρετε, θα είναι αδύνατον να αντισταθούν εκτός κι αν ανήκουν στην Ανώτατη Τάξη Μαγείας (στην οποία περίπτωση θα έχουν ήδη άριστη αντοχή σε οποιοδήποτε δηλητήριο αλλά και πάλι θα το πιουν σε μια γουλιά, απολαμβάνοντας δίχως άγχος τη σαγηνευτική πικάντικη γλυκύτητα). Οι δε ελάχιστοι, αυστηρά επιλεγμένοι θνητοί ή άλλα πλάσματα χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις ή αντοχές, που θα έτυχαν της πρόσκλησής σας σε δείπνο, θα πέσουν ανεπίστρεπτα ξεροί μέσα σε λίγες στιγμές (και απολύτως ευτυχείς να έχουν συναντήσει το θάνατό τους από κάτι τόσο εύγευστο).
 
*Χρήσιμες υποδείξεις
-Θυμηθείτε πως για να δηλητηριάσετε σωστά τον μηλίτη σας, ο χυμός μούρων πρέπει να είναι αποκλειστικά από μαύρα μούρα που προφανώς θα έχετε μαζέψει όχι νωρίτερα από την 10η Οκτωβρίου (για να είναι όσο πιο ώριμο και δραστικό γίνεται το φυσικό δηλητήριο που αναπτύσσουν τον Σεπτέμβρη). Διαφορετικά, όσοι επηρρεαστούν δε θα πεθάνουν άμεσα, θα γεμίσουν τον χώρο υποδοχής σας με άχρηστες αφοδεύσεις και εμέσεις και η γιορτή σας θα αποτύχει πριν καν ξεκινήσει.
-Τώρα που η τιμή της κανέλλας από την εξωτική Κεϋλάνη έχει πέσει αισθητά πια, λόγω της προστασίας του νησιού από τη Βρετανική Αυτοκρατορία τα τελευταία οκτώ χρόνια, δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε ουίσκι με καλής ποιότητας μπαχαρικό σε επίσης καλή τιμή. Παρ'όλ'αυτά μην προτιμήσετε το φθηνότερο που θα βρείτε, δεν είμεθα δα και απλοί Βαρονέτοι.
-Αν έχετε ήδη ή μπορείτε να βρείτε αίμα καλοκαιρινής νύμφης, είναι το ιδανικό. Το αντίστοιχο των φθινοπωρινών νυμφών, αν και προφανώς πιο εύκολο να συγκεντρωθεί τέτοια εποχή, είναι πολύ πιο πικρό όπως γνωρίζετε και θα τονίσει ακόμα περισσότερο την πικρή επίγευση της κανέλλας παρά την πικάντικη βασική της νότα.
-Χρυσά δόντια. Όχι απλό χρυσό. Ακόμα καλύτερα να έχουν παρθεί από Κόμη και άνω. Θα με θυμηθείτε.
 
Φωσφορίζουσα Ομίχλη
 
Δροσιστικό, κατάλληλο για καθαρισμό της γεύσης. Σερβίρεται καθ'όλη τη διάρκεια του γεύματος. Χαλαρώνει τις εγκεφαλικές αντιστάσεις μαγισσών και θνητών ή άλλων πλασμάτων (προς πάσα χρήση - προσωπικά δεν το εκμεταλλεύομαι, εκτός κι αν έχω στο τραπέζι μου κάποιον ανώτερο ευγενή που μπορεί να μου φανεί χρήσιμος στο μέλλον, όπως έκανα με τον νεαρό Μαρκήσιο Μάλιγκ χρόνια πριν).
 
Υλικά (για 12 κανονικές κούπες):

-10 κούπες διάφανο απόσταγμα των υπολειμμάτων από το πάτημα των σταφυλιών
-1 κούπα χυμό κίτρων
-3 κ.σ. αίμα βατράχου
-ένα βάζο πηχτή ομίχλη νεκροταφείου, μαζεμένη την έβδομη νύχτα της νέας σελήνης
-1 κ.γλ. υγρό ανθρώπινου στομαχιού σε φάση τουλάχιστον τριήμερης νηστείας
-φως από πυγολαμπίδες, κλεμμένο με δικό σας, πρωτότυπο ξόρκι

Εκτέλεση:
 
    Αντίθετα απ'ότι σας προδιαθέτουν τα συγκεκριμένα υλικά, δεν υπάρχει πολύπλοκη διαδικασία. Ρίχνετε τα πάντα σε ένα παγωμένο καζάνι, εκτός της ομίχλης. Ανακατεύετε αργά, όση ώρα κρατά το πασίγνωστο, λατρεμένο νανούρισμα για ζωηρά μωρά "Ολόκληρο θα σε φιμώσω, μήπως και χαλαρώσω". Αφού μεταφέρετε σε κανάτες και κάτσετε όλοι στο τραπέζι (δηλαδή όσοι απέμειναν ζωντανοί από την υποδοχή), κάθε φορά που θα σερβίρετε προσθέτετε 2 κουταλιές ομίχλης σε κάθε ποτήρι και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένα φτερά νεράιδων.

*Χρήσιμες υποδείξεις
-Το αίμα σε αυτή τη συνταγή ας είναι από οποιονδήποτε νεαρό μονόχρωμο βάτραχο - όμως η ιδανική επιλογή θα ήταν να κλέψετε λίγο φρέσκο από τον οικείο σας βάτραχο αν έχετε ή αν σας πέθανε και κρατήσατε λίγο από το αίμα του όπως κάνουμε πάντα με τα οικεία μαγικά μας ζώα, να βάλετε από αυτό. Είναι μια πολύ συγκινητική κίνηση αν ζει και νοσταλγική αν πέθανε. Το οικείο σας ζωάκι, νεκρό ή ζωντανό, θα το εκτιμήσει δεόντως.
-Αν έχετε ένα ή περισσότερα φαντάσματα στην παρέα σας, ζητήστε τους να τραγουδήσουν μερικούς κλασσικούς μακρόσυρτους θρήνους. Τα φτερά των νεράιδων θα ιριδίσουν και θα πεταρίσουν για λίγα λεπτά, προσφέροντας ένα σπάνιο θέαμα στην παρέα.
 
Υγρή Μαύρη Μαγεία
 
Σερβίρεται με το επιδόρπιο. Προσφέρετέ το μόνο σε μάγους και μάγισσες συνδαιτημόνες ή μαγικά πλάσματα ανώτερης κάστας, οποιοσδήποτε άλλος θνητός θα εξαφανιστεί πλήρως από προσώπου γης (ίσως και να ξεχαστει από δικούς του ότι υπήρξε ποτέ). Προφανώς φαντάσματα και ζωντανοί νεκροί δε θα μπορέσουν να το απολαύσουν. Στο παράρτημα θα βρείτε εξίσου εντυπωσιακές εναλλακτικές για όλους. Πρόκειται για το απαύγασμα των ποτοποιητικών ικανοτήτων σας και μην το επιχειρήσετε αν δεν έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Αλλιώς ίσως βρεθείτε, στην καλύτερη περίπτωση, αιώνιοι σκλάβοι κάποιου Ανώτατου Δαίμονα (και όχι από αυτούς που συμπαθούμε και συνεργαζόμαστε ενίοτε).
 
Υλικά (για 12 λεπτά και ψηλά ποτήρια από γυαλί κεραυνού):
 
-1 κανάτα κρυσταλλωμένη και χοντρο-θρυμματισμένη στάχτη λυκανθρώπου
-1/3 κανάτας λικέρ πορτοκαλιού και κολοκύθας, εμπλουτισμένο με την κατάρα της σελίδας 89 της τελευταίας έκδοσης (1799) της Σύγχρονης Βίβλου Μαύρης Μαγείας (δεν την ονοματίζω για προφανείς λόγους - όσοι δεν έχετε ιδέα για ποια κατάρα μιλάω, κατευθυνθείτε στο παράρτημα για εναλλακτική συνταγή και μην ακούσω κουβέντα)
-1/2 κ.γλ. μείγμα από υγρό ασήμι και υδράργυρο (1 μέρος υδράργυρο, 2 μέρη ασήμι)
-1/2 κανάτα χυμός μικρών, πράσινων κίτρων
-5 σταγόνες αίμα λευκής φάλαινας
-5 σταγόνες αίμα Λιμουλιδών Καβουριών
-5 σταγόνες στομαχικό υγρό γηραιού βαλτοτέρατος
-Μεγάλα παγάκια, που στο κέντρο τους θα έχουν ατόφια μάτια από Χίμαιρες 

Εκτέλεση:
 
    Ετοιμάζετε τα μάτια-παγάκια δυο μέρες πριν. Αν δεν έχετε δικό σας ως συγκάτοικο, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε ένα καλό και έμπειρο φάντασμα με παγωμένη ανάσα για να τα διατηρήσει όπως τους πρέπει. Ετοιμάζετε το λικέρ με την κατάρα από την προηγούμενη (σας εύχομαι τύχη και χάρηκα που με διαβάσατε αν όλα πάνε στραβά). Αν δεν ξινίσει μέχρι το επόμενο πρωί και δεν ξυπνήσετε παγιδευμένοι σε κάποια φούσκα του χωροχρόνου, τα καταφέρατε και έχετε έτοιμη τη βάση του ποτού σας. 
    Όταν θελήσετε να ετοιμάσετε το υπόλοιπο, προσθέτετε στο λικέρ τα 3/4 της κρυσταλλωμένης στάχτης και κρατάτε το υπόλοιπο για τη διακόσμηση των ποτηριών και ανακατεύετε καλά μέχρι να μαυρίσει ομοιόμορφα το μείγμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας λίγο-λίγο τον χυμό κίτρων και μετά αφήνετε να κάτσει η σύνθεση και να γίνει παχύρεστη. Σε μία βαθιά κουτάλα ρίξτε τον ασημο-υδράργυρο και μετά τα αίματα (φάλαινας πρώτα, καβουριών μετά) και το στομαχικό υγρό, με αυτή τη σειρά και προσέχοντας να μην πέσει ούτε σταγόνα παραπάνω ή παρακάτω από κάνενα γιατί, σχεδόν σίγουρα θα επιβιώσετε της μικρής έκρηξης που θα προκληθεί αλλά αποχαιρετήστε το γιορτινό σας δείπνο - θα φάτε όλο το βράδυ να καθαρίζετε. 
    Για τη διακόσμηση των ποτηριών, απλώνετε στο χείλος καλής ποιότητας σάλιο λυσσασμένου σκύλου και σκορπάτε την υπόλοιπη στάχτη επάνω του.

*Χρήσιμες υποδείξεις
-Προτιμήστε το αίμα των νεογνών Λιμουλιδών Καβουριών, έχει την καλύτερη μπλε απόχρωση που έχω δει ποτέ και λειτουργεί καλύτερα ως σταθεροποιητικό της υφής και των γεύσεων του ποτού.
-Το βαλτοτέρας που θα διαλέξετε μπορεί να είναι οποιδήποτε είδος και γένος αλλά ψάχνετε κάποιο πλάσμα με σκούρο πράσινο στομαχικό υγρό και όχι λαμπερό και ιριδίζον, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό.
-Τα μάτια Χίμαιρας, για όποιον είχε την ασύγκριτη πολυτέλεια να δοκιμάσει, είναι λιχουδιά από τις λίγες, αδύνατον να την περιγράψεις ως κάτι λιγότερο από μπουκίτσα αμβροσίας - μόλις λιώσει το παγάκι μέσα στο ποτό και θα είναι έτοιμα προς βρώση, οι καλεσμένοι σας θα κράξουν με ασυγκράτητο ενθουσιασμό.
-Δε χρειάζεται γαρνιτούρα. Αν όλα σας πάνε καλά, το συγκεκριμένο ποτό θα εκπέμπει την πιο βαθιά και στοιχειωμένη νύχτα όσων βρίσκονται στην εγγύτητά του. Θα είναι ένας μικρός άθλος για κάποιον να το φέρει στο σωστό σημείο του προσώπου του και να πιει και - γιατί όχι; - θα είναι επίσης ένα ευχάριστο επιτραπέζιο παιχνίδι μετά το δείπνο.
 
 
συνεχίζεται
 
 
Εικόνα 1: Χαρακτικό (1815) του Βρετανού χαράκτη Edward Orme
Εικόνα 2: Σόουιν (Samhain), σχεδιασμένο στο χέρι από την Lita Akhmetova
Εικόνα 3: Χαρακτικό που αναπαριστά την Elinour Rumming, τη διάσημη "Μπυρο-σύζυγο (Ale-wife) της Αγγλίας" (ποίημα του John Skelton)
Εικόνα 4: Η νύχτα των μαγισσών, σχεδιασμένο στο χέρι από την Adrienne Rozzi
Εικόνα 5: Μάγισσα ταϊζει τα οικεία, μαγικά της ζώα (1579) αγνώστου
Εικόνα 6: Χαρακτικό σε ξύλο (περ.1600), Μάγισσες και μάγοι πίνουν και γιορτάζουν με κερασφόρους διαβόλους 

Comments

Popular posts from this blog

Η Επανάσταση της Τσαγιέρας: Κεφάλαιο 20

Κάλιαχ

Γκλεν Κάλιχ